Vakantiewoning Portes du Soleil
Zomer activiteiten gebied Portes du Soleil

Zomer activiteiten gebied Portes du Soleil

Het gebied Portes du Soleil in de Zomer

In de zomer zijn in de Haute Savoie, waar Portes du Soleil onderdeel van uitmaakt diverse activiteiten te doen en kunt u mooie steden bezoeken in Frankrijk of Zwitserland.

Vanaf de vakantiewoning kunt u naar het Meer van Genève op 20 auto minuten afstand, verder de Alpen in richting Mont Blanc of Annecy of naar de Italiaanse of Zwitsere kant van de Alpen.

Interessante  plaatsen en steden

Geneve, daar kunt u musea bezoeken, de fontein in het Meer van Genève zien of lekker lunchen en shoppen. Ook is het meest nabij gelegen vliegveld in Genève aanwezig.

Evian is een leuke, niet al te grootte badplaats. Evian heeft ook een groot en monumentaal casino voor de liefhebbers en een midgetgolfbaan naast het Meer. Tevens 2 musea en een oude tandrad baan die u naar boven Evian brengt.

Lausanne, in Zwitserland, tegenover de Franse badplaats Evian, met de boot vanuit Evian te bereiken of per auto

Montreux, eveneens in Zwitserland gelegen op ca. 50 auto minuten rijden vanaf de vakantiewoning

Chatel, Avoriaz, les Gets of Abondance, in de zomer rustig en authentiek, in de winter bruisend van wintersport activiteiten

Wilt u niets doen in een stad dan slentert u langs de winkels met de Fransen en lunched u in een klein restaurantje.

De Mont Blanc, de hoogste berg in Europa, met een hoogte van ca. 4810 m, ligt op een iets grotere afstand van de vakantiewoning. Te bereiken in ongeveer 2 uur rijden. Met een kabelbaan reis je van Franse kant naar de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Uitzicht op bergbeklimmers, gletsjers, dalen. Het sneeuwt in de zomer regelmatig.

Andere activiteiten die u met of zonder kinderen kunt doen zijn o.a.:

Zeilen op het meer van Genève

Parapenten in de bergen

(midget) Golfen bij Evian

Zwemmen in het Meer van Geneve, andere meren in de buurt of in de zwembaden

Fantastic Cable in de bergen bij Chatel (Aan een kabel hangend van de ene kant van de berg naar de andere).

Down hill mountainbiken

Wandelen: Het voorjaar on het Portes du Soleil gebied biedt spectaculaire vergezichten met bloeiende bloemen en ontluikende bomen. Het najaar toont de herfstkleuren van de bomen en de toch nog warme stralen van de zon.

De Bergen van Portes du Soleil

Wanneer u liever in de bergen wilt wandelen of spannende activiteiten wilt doen is dit natuurlijk ook mogelijk. De Haute Savoie en het berggebied Portes du Soleil kent schitterende wandelgebieden met redelijk aangegeven routes. Wielrennen en mountainbiken wordt er volop gedaan. De belangrijkste liften in dit gebied zijn in de zomer periode (juli t/m aug)  ook open zodat u naar een hoger punt kan gaan om te wandelen of te fietsen.

Voor avontuur doet u aan Down Hill mountain biken, met een klein fietsje de berg af of u laat u aan een kabel over de dalen heen vliegen (FantasticCable). In Chatel zijn er nog andere sport mogelijkheden die gebruik maken van de bergen (bijvoorbeeld op dikke luchtbanden naar beneden rijden).

Er zijn diverse kleinere meren waar u lekker met kinderen kunt zwemmen, bijvoorbeeld bij Montriond of Les Gets.

De Tourist Information in Abondance of Chatel kan u uiteraard verdere informatie verstrekken. Overigens zijn in de vakantiewoning vele folders aanwezig van uitstapjes in de omgeving.