Vakantiewoning Portes du Soleil
Winter activiteiten Portes du Soleil gebied

Winter activiteiten Portes du Soleil gebied

Het Skigebied Portes du Soleil

De eerste opstaphalte voor het skigebied Portes du Soleil is La Chapelle d’Abondance, deze opstaphalte voor skiën ligt op 20 minuten afstand van de vakantiewoning en u gaat hier met een cabinelift omhoog. Vanuit dit punt kunt u vrijwel door het gehele gebied skiën. De tweede opstap is Super Chatel, dit is 25 minuten rijden vanaf de vakantiewoning, hier gaat u met een cabine of stoeltjes lift omhoog. Als u vanaf hier nog een klein stukje door rijdt komt u in een groter gebied Chatel La Linga. Vanuit hier kan het gehele gebied en alle plaatsen bereikt worden per ski zoals Avoriaz, Les Gets, Montriond en Morzine.

De ski dorpen Avoriaz en Morzine kunnen ook per auto bereikt worden, ze liggen op ca. 45 auto minuten rijden van de vakantiewoning. Skihuur in dit gebied is geen probleem, in elk plaatsje in dit skigebied kunnen er ski’s gehuurd worden. Zelf doen wij dit altijd in het plaatsje Abondance. Ski’s huren voor een week kost gemiddeld voor kinderen € 95,- en volwassenen ca. € 140,-.

Een skipas per week voor het hele Portes du Soleil gebied, zonder korting, kost ca. € 310,- voor een volwassene. Kinderen en jeugd kunnen voor aangepaste tarieven skiën. Hiermee kunt u dan in elk gebied skiën o.a. Avoriaz, Morzine, Morgins, Abondance, Chatel, les Gets etc. Ook is het mogelijk om voor een kleiner skigebied een pas te nemen wat dan goedkoper is.

Er zijn familie kortingen, en heeft u al geskied in het gebied, dan kunt u binnen ca 12 maanden korting krijgen op uw nieuwe pas als u de oude laat zien.